Fiets Telweek 2017, Schiedam doet mee!

11 september 2017

Maandag 18 september tot en met zondag 24 september 2017 gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen en waar de grote vertragingen zitten.

Fiets-data via de Fiets Tel-app         

Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Download de Fiets Tel-app en zet de GPS van de smartphone aan. De app start 18 september automatisch met meten als de deelnemer op de fiets stapt en stopt 25 september automatisch. Tijdens de fietsrit hoeft de deelnemer niets op de smartphone te doen, zo blijft de aandacht volledig op het verkeer. Deelnemers kunnen persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes en zo bijdragen aan een veiliger fietsnetwerk.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike.

Het initiatief Fiets Telweek is gestart omdat bleek dat er weinig bekend is over de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land. Aan de vorige edities deden ruim 42.000 fietsers actief mee die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. Dit jaar zijn de opdrachtgevers van de Fiets Telweek: provincie Utrecht, provincie Gelderland, provincie Noord-Holland, provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Brabant, provincie Overijssel, provincie Flevoland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.